Gekoppelde villa

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Gekoppelde villa in cottagestijl zogenaamd "Asmodée-Born Coli (?)", gelegen op een natuurlijke duinhelling en met bewaarde bakstenen tuinmuur, volgens het kadaster in 1928 opgetrokken naar een ontwerp uit 1923 van Joseph De Groote. Vrij monumentale baksteenbouw van twee bouwlagen en half ondergrondse kelderverdieping met bewaarde oorspronkelijke afwerking van materialen, met name ongeschilderde bakstenen onderbouw en bepleisterde bovenbouw met pseudo-vakwerk. Typerende in- en uitzwenkende muurpartijen als gevolg van erkers en balkons.

Gekoppelde villa

Elizabetlaan 16-18 (Knokke-Heist)