Stadspark Sint-Donatius: muziekkiosk, restanten eerste stadsomwalling en poort college Van de Wynckele

Gemeente Leuven
Deelgemeente Leuven
Straat Tiensestraat, Sint-Donaaspark, Vlamingenstraat, Charles Deberiotstraat
Locatie Charles Deberiotstraat, Sint-Donaaspark, Tiensestraat, Vlamingenstraat (Leuven)

• 4.01/24062/172.1
  • 4.01/24062/274.1
  • OB000746

Stadspark Sint-Donatius

Tiensestraat zonder nummer, Leuven (Vlaams-Brabant)

Het stadspark heeft een oppervlakte van circa 2,4 hectare en werd aangelegd tussen 1869 en 1875 naar het ontwerp van Jaques Rosseels en Julien Goyers, later verder uitgewerkt door L. Fuchs.

Beschrijving

De muziekkiosk, de restanten van de eerste stadsomwalling (muur en twee torens), en de poort van het voormalig Van de Wynckele College, in het Sint-Donatuspark zijn beschermd als monument.

Waarden

De muziekkiosk, de restanten van de eerste stadsomwalling (muur en twee torens), en de poort van het voormalig Van de Wynckele College, in het Sint-Donatuspark zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: