BST kantoorgebouw met directeurswoning

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Administratief gebouw met directeurswoning, gebouwd met bijhorende stoomweverij en magazijnen in 1928-1929 naar ontwerp van Antoine Van Houtte in opdracht van de firma Steverlynck, later garenfabriek zogenaamd Belgian Sewing Thread (BST). Baksteenbouw in geometrische art deco, met een geaccentueerde deurtravee met groot glas-in-loodvenster met initialen van de firma. Imposante ontvangsthal in het interieur met bas-reliëfs naar ontwerp van Koos van der Kaaij, die de verschillende fases in het vlasverwerkingsproces weergeven.

industrieel-archeologische waarde

Minister Liebaertlaan 53 (Kortrijk)