Kasteel Het Steen: gevels en daken

Gemeente Zemst
Locatie Steendreef 77 (Zemst)
Alternatieve naam Rubenskasteel

Kasteel Het Steen

Steendreef 77, Zemst (Vlaams-Brabant)

Inplanting op omgracht domein, L-vormig gebouw met tuin, verbonden met het ten noorden ingeplant neerhof door middel van een boogbrug uit de 17de eeuw.

Beschrijving

De gevels en daken van het kasteel Het Steen, met uitzondering van de stallen en loodsen uit de eerste helft van de 19de eeuw te Elewijt, zijn beschermd als monument.

Waarden

De gevels en daken van het hoofdgebouw en de bijgebouwen, met uitzondering van de stallen en loodsen uit de eerste helft van de 19de eeuw van het kasteel Het Steen, zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu oudheidkundige waarde

in casu geschiedkundige waarde