Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Imposante historische hoeve met gesloten opstelling. Aangeduid als "Cense de Dal" met U-vormige opstelling en vrijstaand poortgebouw op de Ferrariskaart. Op het primitief kadasterplan voorgesteld als volledig omwalde hoeve. In 1948 gebeuren er verbouwingen aan poortgebouw, stalvleugels en schuur ten noordoosten. Verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Zuidoostelijke erftoegang met typisch poortgebouw en aangesloten stalvleugels, en schuur ten noordoosten. Achterin bleef een restant van de omwalling bewaard.

Gaverdreef 33-34, Gaverstraat 33 (Spiere-Helkijn)

Gaverstraat 33 (Spiere-Helkijn)