Hoeve Hulsterlo

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Hoeve opklimmend tot minimum het laatste kwart van de 18de eeuw. Restanten van oorspronkelijke omwalling; poel aan zuidzijde van het erf. Erftoegang met ijzeren hek tussen overhoeks geplaatste bakstenen pijlers, rechts met rondbogig beeldnisje (verdwenen beeld). Woonstalhuis aan zuidwestzijde en schuur aan noordoostzijde. Witgekalkte en verankerde baksteenbouw op gepekte plint. Losstaande bakstenen dwarsschuur onder overkragend zadeldak (mechanische pannen). Ten noordwesten, hutvormig hondenhok met bolbekroning.

volkskundige waarde

Hoeve Hulsterlo