Sanatorium Elisabeth

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Elisabethziekenhuis, opgericht in de jaren 1924-1927 als "Sanatorium Elisabeth", zogenaamd naar de medestichteres Koningin Elisabeth. Het huidige gebouwencomplex dateert grotendeels uit de jaren 1937-1939. In 1970 heringericht en omgevormd tot een volwaardige ziekenhuisinstelling. Naar verluidt bevindt zich een kleine begraafplaats van de zusters naast de kapel. Hoofdvleugel van vijfendertig traveeën en twee bouwlagen onder hoge leien bedaking.

Gentse Steenweg 120-124, 132 (Damme)
Elisabethziekenhuis, opgericht in de jaren 1924-1927 als "Sanatorium Elisabeth", zogenaamd naar de medestichteres Koningin Elisabeth. Het huidige gebouwencomplex dateert grotendeels uit de jaren 1937-1939. In 1970 heringericht en omgevormd tot een volwaardige ziekenhuisinstelling. Kleine begraafplaats van de zusters naast de kapel. Hoofdvleugel van vijfendertig traveeën en twee bouwlagen onder hoge leien bedaking.

Gentse Steenweg 132 (Damme)