Complex Collegium Veteranorum, Maria-Theresiacollege en Pauscollege

Gemeente Leuven
Straat Hogeschoolplein, Sint-Michielsstraat
Locatie Hogeschoolplein 3, Sint-Michielsstraat 2, 4, 6 (Leuven)

Maria-Theresia- en Veteranencollege

Sint-Michielsstraat 2-6, Leuven (Vlaams-Brabant)

Voormalig jezuïetencollege, grosso modo I-vormig complex dat bestaat uit een langgerekte straatvleugel, een dwarsvleugel en een haaks daarop ingeplant volume met twee halfcirkelvormige aula's.

Pauscollege

Hogeschoolplein 3, Leuven (Vlaams-Brabant)

Vierkant complex, gevormd door vier vleugels rond een rechthoekige binnenkoer, met axiale doorgang van het Hogeschoolplein naar de Charles Deberiotstraat en het Alfons Smetsplein aan de Tiensestraat.

Beschrijving

Het gebouwencomplex Collegium Veteranorum bestaande uit het Pauscollege en het Maria-Theresia- en Veteranencollege te Leuven, is beschermd als monument.

Waarden

Het gebouwencomplex omvattende het Collegium Veteranorum, Maria Theresiacollege en Pauscollege is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: