Hoeve gedateerd 1869

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

19de-eeuwse hoeve, gedateerd 1869 zie gevelsteen boven de deur van het woonhuis. In 1871 afgebroken en vervangen door drie nieuwe losse bestanddelen met U-vormige opstelling. Bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom gekiezeld erf gemarkeerd door ijzeren hek en vervallen ouder bakhuisje, Ten noorden boerenwoning met eenvoudige bakstenen lijstgevel geritmeerd door getoogde muuropeningen. Deuren in omlijsting van zwarte baksteen. Ten westen dubbele dwarsschuur met korfbogige poorten in opvallende omlijsting van zwarte baksteen. Rechter poortopening verkleind en bovenlicht met sierlijk ijzerwerk. Zijpuntgevel met uilengat. Ten oosten stalvleugel eveneens met deuropeningen in omlijsting van zwarte baksteen.

Kwadepoelstraat 68 (Zwevegem)

19de-eeuwse hoeve, gedateerd 1869