Textielfabriek La Flandre

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Voormalige fabriek oorspronkelijk voor suiker uit 1871 werd in 1884 aangekocht voor het weven van textiel. Dieper in gelegen, deels bewaarde site gelegen aan het kanaal Bossuit-Kortrijk. Binnenplein aan de straat afgezet door bakstenen muur, doorbroken door segementbogige poortopeningen. Daarrond een langgestrekte decoratief uitgewerkte bakstenen vleugel onder pannen zadeldak, een vleugel met verschillende parallelle beuken onder pannen schilddak en langgestrekte bakstenen werkhuizen met twee bouwlagen onder zadeldak.

industrieel-archeologische waarde

Otegemstraat 240 (Zwevegem)