Hoeve Moenhage

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Site aangegeven sinds 1760.Hoeve met 19de-eeuws uitzicht bestaande uit bestanddelen van rode baksteen onder pannen zadeldaken. Semigesloten opstelling rond geasfalteerd erf met erftoegang geflankeerd door bakstenen pijlers. Oostelijke erftoegang geflankeerd door bakstenen pijlers. Ten noorden het woonhuis met vernieuwd parement, stalvleugel ten oosten met muurkapel aan de straatzijde. Schuur ten westen, "1862" gedateerd met verheven baksteenmetselwerk in noordelijke zijpuntgevel. Nutsgebouw ten zuiden.

volkskundige waarde

Hoeve Moenhage