Oorlogsmonument

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Gedenksteen met standbeeld voor de militaire en burgerlijke slachtoffers en de opgeëisten Eerste en Tweede Wereldoorlog en de politieke gevangenen Tweede Wereldoorlog. Het monument, wordt opgericht vóór 30/10/1921, maar werd in de jaren 1960 vervangen door het huidige van groengrijze breuksteen afgedekt met hardstenen platen, daarboven een muur van blauwe hardsteen met vier tekstplaten van leisteen en opschrift Moen aan zijne helden gesneuveld voor het vaderland in gouden letters. Links, soldaat in rusthouding van blauwe hardsteen.

Oorlogsmonument

Moenplaats (Zwevegem)