Hoeve in de deugdzonden

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Site al weergegeven in het landboek van Sint-Denijs-Vlaanderen (1769) als omwalde hoeve met losse bestanddelen. Volgens de kadastrale gegevens wordt het boerenhuis in 1878 uitgebreid en vermoedelijk verhoogd. In 1883 worden twee kleinere volumes opgetrokken onder meer bakhuisje. Semigesloten hoeve met verankerde bakstenen bestanddelen gegroepeerd rondom deels verhard erf. Boerenwoning van anderhalve bouwlaag en zadeldak met bekronende dakruiter. Centraal hoger opgetrokken poortgebouw, dubbele dwarsschuur gedateerd 1876 en wagenhuis.

Priesterstraat 2 (Zwevegem)

Hoeve In de deugdzonden of Zandbeekhoeve