Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Hoeve met 19de-eeuws uitzicht in verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom verhard erf. Site al op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846). Ten noorden, achter het woonhuis, deels bewaarde boomgaard. Erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Ten noorden boerenhuis op T-plattegrond en met recente uitbreiding onder plat dak. Lagere stalvleugel links. Ten westen dwarsschuur met asemgaten in de zijpuntgevel. Ten zuiden stalvleugel en wagenkot met aangepaste muuropeningen.

Priesterstraat 8 (Zwevegem)

Hoeve met losstaande bestanddelen