Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Aan de straat gelegen hoevetje waarvan site al weergegeven in het landboek van Sint-Denijs-Doornikse in 1779. Volgens de kadastrale gegevens wordt de hoeve in 1883 volledig afgebroken en heropgebouwd. Losse bakstenen bestanddelen met vierkante opstelling rond gekiezeld erf en pannen zadeldaken. Erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek tussen betonnen pijlers, boerenwoning met bepleisterde en beschilderde erfgevel. Eenvoudig schuurtje met korfbogige poortdoorgang, Stalvleugel met voorliggende verdiepte mestvaalt en wagenhuis.

Vinkestraat 37 (Zwevegem)