Historische hoeve Goed ter Mote

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Historische hoeve met 18de-eeuwse kern zogenaamd "Goed ter Mote", bestaande uit bakstenen bestanddelen onder pannen bedaking en gegroepeerd rond een verhard erf met notelaar. Erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijlers en ijzeren hek. Ten noorden het woonhuis met vernieuwd parement, bewaard klokkentorentje met open stoel. Ten zuiden stalvleugel met muurkapel met Mariabeeld in oostelijke zijpuntgevel, voorgelegen verdiepte mestvaalt. Ten westen dubbele dwarsschuur gedateerd met jaaranker "1829" en aansluitend wagenhuis.

volkskundige waarde

Goed ter Motestraat 37 (Anzegem)