Brouwerswoning

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Vrijstaand, beeldbepalend gelegen herenhuis met aangesloten dienstgebouw uit 1778, dwars op de straat ingeplant. Toegang gemarkeerd door twee bakstenen pijlers met ijzeren hek; tweede toegang langs de woning eveneens met ijzeren hek. Geheel aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje en omringd door een tuin met beuken en verschillende fruitbomen. Dubbelhuis met evenwichtig opgebouwde, verankerde witbeschilderde bakstenen lijstgevel op gepikte plint; volume van van vijf traveeën en twee bouwlagen onder hoog opgaand pannen zadeldak. Witbeschilderd, vermoedelijk 18de-eeuws dienstgebouw op gepikte plint, met moutast in het interieur.

Brouwerswoning

Ingooigemplaats 5 (Anzegem)