Schippersschool

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Site van de schippersschool, die zich na de Eerste Wereldoorlog vestigde in de tuin van het capucienenklooster, met bewaarde woning van de capucienen met onder meer schipperskapel, opgericht omstreeks 1924-1926. Breedhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uitgewerkt als een verankerde baksteenbouw in een historiserende neo-Brugse stijl met een lijstgevel tussen twee zijtrapgevels. De tuin is een overblijfsel van de vroegere kloostertuin die een volledig huizenblok omvatte, heden aangelegd als Engelse landschapstuin.

Schippersschool

Komvest 38-40 (Brugge)