Hoeve Goed Te Poorters

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Historische hoeve "Goed Te Poorters", gaat terug op een middeleeuwse omwalde site. Onverharde oprit met restanten van kasseibestrating, afgezet met bomen, toegang tot het erf, met aan de oostelijke zijde de schuur uit 1835, opgetrokken in baksteen, met een vernieuwde dakbedekking in golfplaten. Ten westen van de oprit bevindt zich het wagenkot uit 1951, met daarachter de 18de-eeuwse stal. In het noorden, staan een bakhuis in witbeschilderde baksteen en het woonhuis in witbeschilderde baksteen op een grijze plint. Paarden- en koeienstal.

industrieel-archeologische waarde

Oostrozebekestraat 27 (Dentergem)