Hoeve met losse bestanddelen Oud Ridderhof

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Historische hoeve "Oud Ridderhof" (recente naamgeving). Afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778) als hoeve met U-vormige opstelling. U-vormig gegroepeerd en bestaande uit vermoedelijk voormalig woonhuis, stalvleugel, schuur en bakhuisje. Nu met alleen resterend noordelijk georiënteerd boerenhuis van vier ongelijke traveeën en verbouwde stalvleugel. Voorts verscheidene grote recente loodsen. Deels gekasseide erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijlers. Deels onderkelderd woonhuis gedateerd "1732". Ten zuidoosten, kleine veldkapel.

volkskundige waarde

Gaversstraat 104 (Deerlijk)