Onze-Lieve-Vrouwekapel

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwekapel opgericht in 1944 door de wijkbewoners uit dank voor de bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oorspronkelijk geplaatst op de hoek met de Bedevaartstraat, doch omwille van de uitbreiding van de fabriek Van Maele en de modernisering van de straattoegang, in 1954 overgebracht naar de huidige locatie. Bakstenen pijlerkapel onder hoog en spits oplopend zadeldakje; houten overkraging op consoles. Smalle hoeksteunberen. Centraal, voorliggende bakstenen sokkel waarop natuurstenen dekplaat met inscriptie.

volkskundige waarde

Dertig Zilverlingenstraat (Tielt)