Interbellumpand met magazijn

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Interbellumpand met achterliggend magazijn langsheen de Korte Weg, gebouwd in 1933 naar ontwerp van architect Albert Impe (Tielt) in opdracht van de textielfabrikanten Jules Janssens en schoonbroer Xavier Michot, die in 1901 "'t Wollefabriekske" oprichten aan de overzijde van de straat (zie nummers 40-44). Het magazijn wordt later nog uitgebreid. Half vrijstaand dubbelhuis met ommuurd ondiep zijtuintje. Baksteenbouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen); kleine dakkapel; hoge bakstenen schoorstenen.

Gruuthusestraat 37 (Tielt)