Neoclassicistisch herenhuis

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Neoclassicistisch herenhuis, volgens kadaster totaal herbouwd in 1865 door de Tieltse notaris Joseph Mulle op de plaats van een groter pand. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder vernieuwd zadeldak. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel voorzien van imitatiebossage op begane grond met diep voegwerk; nieuwe natuurstenen plint. Horizontale geleding door doorgetrokken natuurstenen lekdrempel tussen beide bouwlagen. Attiekverdieping met aflijnende geschilderde houten kroonlijst op paarsgewijs verdeelde, fraai uitgewerkte empire-hermemodillons waartussen licht verdiepte panelen.

Hoogstraat 54 (Tielt)