Huis Loosveldt

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Laatclassicistisch burgerhuis ook gekend als "Huis Loosveldt", in kern daterend uit 1771 zie jaartalcartouche op de deurtussendorpel. Huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Ontpleisterde lijstgevel met nieuw bakstenen parement. Houten kozijnconstructie vervangen door blokramen met storende rolgordijnkasten ter vervanging van oorspronkelijke luiken. T-ramen. Behouden natuurstenen deuromlijsting onder rechte kroonlijst met geprofileerde kwartholle deurlijst op neuten. Paneeldeur waarvan tussendorpel met centrale cartouche waarin "1771" in half verheven snijwerk. Bovenlicht met waaiervormige indeling. Ingewerkte afgeronde natuurstenen trede.

Huis Loosveldt

Ieperstraat 39 (Tielt)