Kasteeldomein De Breidels

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Kasteeldomein gelegen in een bosrijke omgeving. De bouw van het vrij imposant, symmetrisch opgebouwd Lodewijk XV-kasteel, naar ontwerp van de Brusselse architect Octave Flanneau, is afgerond in 1924. Samenstel van verschillende volumes, opgetrokken in natuursteen en elk afgedekt door een leien mansardedak. Een dreef met aan weerszijden een dubbele bomenrij vormt de toegang tot het kasteel. Vlakbij het kasteel liggen enkele geometrische bloem- en grasperkjes typisch voor de Franse parkaanleg. Aan straatkant twee neogotische arduinen pijlers met ingewerkte wapenschilden.

Breidels 1 (Oostkamp)

Kasteel De Breidels