Hoeve Het Torenhof

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Hoeve met woonhuis aan de straatkant en ten westen in het verlengde gelegen bijgebouwen, een opvallende duiventoren achter de bijgebouwen en een vrijstaand schuurvolume, dwars op de straat. Oorspronkelijk hoeve van het langgeveltype, waarvan het boerenhuis in 1937 is herbouwd op grotere schaal en waarvan een deel van de voormalige nutsgebouwen eveneens in 1937 is verbouwd. Duiventoren op een vierkante plattegrond, drie bouwlagen hoog en afgedekt door een puntdak met grijze en oranje Vlaamse pannen.

Hoeve Het Torenhof

Kampveldstraat 18 (Oostkamp)