Pachthoeve van kasteel Nieuwburg

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

In oorsprong mogelijk 17de-eeuwse pachthoeve die tot op heden behoort tot de eigendommen van het kasteel Nieuwburg. Erftoegang via een bakstenen brugje over de sloot en een ijzeren hek. Boerenhuis oorspronkelijk van het langgeveltype. Verankerde, geschilderde baksteenbouw onder een zadeldak met Vlaamse pannen. Achtergelegen kleinschalig schuurvolume onder een sterk overkragend zadeldak met pannen. Aan de overzijde van de weg, een geschilderd schuurvolume van twee bouwlagen, volgens het kadaster gebouwd in 1954, en in 1955 achteraan uitgebreid met een varkensstal.

Nieuwburgstraat 11 (Oostkamp)