Toegangshek

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Toegang tot de tuin horend bij het huis Govaert. Roodbakstenen pijlers met arduinen gelede topbekroning.

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Huis Govaert

Govaertstraat, J. Creytensstraat 2, Sijselestraat 1, 1A (Beernem)
Imposant herenhuis bestaande uit een hoofdvolume van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, geflankeerd door een lager volume van één travee en een volume van twee traveeën telkens onder pannen zadeldak. De gebouwen kwamen fasegewijs tot stand met uitbreidingen in tweede helft 19de eeuw en eerste helft 20ste eeuw. De tuin, aan de J. Creytensstraat afgesloten met een sierlijk gietijzeren hekwerk, was voorzien van een lange inrit vanaf de Govaertstraat, afgesloten met een toegangshek tussen roodbakstenen pijlers met arduinen gelede topbekroning; in dezelfde as een tweede toegang aan de Sijselestraat.

Toegangshek

Govaertstraat (Beernem)