Site Wulfsberge

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

De historische site bestaat uit een opperhof en een neerhof met deels gedempte omwalling en grachten, een langgerekte weide als restant van de oorspronkelijke toegangsweg, enkele beboste percelen en omliggende akkers en weiden. Op het voormalig opperhof staan het woonhuis en enkele constructies zoals stallen en bergruimtes. Ten noorden van het woonhuis ligt een boomgaard. Op het neerhof staat de hoeve met woonhuis, schuren, stallen en wagenhuis. Ten noorden ervan staat de omgebouwde en uitgebreide remise van het kasteel en een hangar. Vermelde constructies dateren deels uit de 18de eeuw en uit de 19de en de 20ste eeuw.

Site Wulfsberge

Knesselarestraat 194-196 (Beernem)