Parochiekerk Sint-Joris ten Distel

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

De parochiekerk is vanouds een bedevaartsoord, door de relikwie van Sint-Joris. In 1837 wordt de oude kerk gesloopt de huidige kerk gebouwd in classicistische Louis-Philippe-stijl. De werken gebeurden onder leiding van ingenieur Desermaise uit Brugge. Sterk symmetrische driebeukige hallenkerk onder zadel- en lessenaarsdaken met centrale gevel die overgaat in een vierkante toren bekroond door naaldspits op vierkante basis. Uurwerk onder zadelvormig afdak. Het kleine kerkhof bevindt zich aan de oostzijde van de kerk.

Kerkstraat 8 (Beernem)

Sint-Joris-ten-Distel-kerk