Neoclassicistisch herenhuis

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Neoclassicistisch herenhuis volgens kadaster in 1860 gebouwd voor de weduwe en de kinderen van de Meulebeekse koopman Karel Tijtgat-Veys, die in 1855 een pakhuis laat optrekken. In 1881 registreert het kadaster een grenswijziging met het perceel aan de zuidzijde van het pand, dan in eigendom van gemeentesecretaris Hypolitus Declercq. In 1946 wordt de achteraanbouw uitgebreid en een bijgebouwtje opgericht, in 1950 afgebroken voor een nieuwe noordelijke achteraanbouw als praktijkruimte voor de toenmalige eigenaar dokter en burgemeester L. Abeele.

Pittemstraat 52 (Meulebeke)