Sanctuary Wood Cemetery

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Sanctuary Wood Cemetery is een Britse militaire begraafplaats langs de Canadalaan, naar ontwerp van E. Lutyens en N.A. Rew. De begraafplaats wordt getypeerd door een waaiervormig grondplan met witte grafstenen op een licht hellend terrein, dat grotendeels omheind is met een natuurstenen muur, met centraal vooraan een poortgebouw uit natuursteen. Centraal staat de 'Stone of Remembrance', centraal achteraan het 'Cross of Sacrifice'. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.

Canadalaan (Ieper)