Burgerhuis van 1925

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Half vrijstaand burgerhuis opgetrokken in 1925. Voortuintje afgesloten door laag baksteen muurtje onder ezelsrug tussen vierkante baksteen pijlers. Dubbelhuisopstand van vijf traveeën en een poorttravee links, geheel onder zadeldak met dakvenster in tuitgeveltop. Oranje baksteenbouw met gebruik van blauwe hardsteen voor kordonlijsten, dekstenen, plint en balkonconsoles. Gootlijst op consoles in getrapt baksteenmetselwerk. Bewaard wit geschilderd houtwerk. Rechts later aangebouwde garage met plat dak.

Burgerhuis van 1925

Bruggestraat 71 (Wingene)