Eclectische villa

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Eclectische villa uit 1912, gelegen op de oude molensite van de "Plaatsmolen". De oudere woning ("magazijn") ten zuiden op de molenstie wordt door Alidor Maes in 1912 afgebroken en vervangen door een nieuwbouwwoning in eclectische stijl, naar verluidt een ontwerp van bouwmeester Naert, pas na de Eerste Wereldoorlog bewoond. Half vrijstaand eclectisch burgerhuis van twee bouwlagen onder zadeldaken. Gevels getypeerd door venstertraveeën oplopend in decoratief uitgewerkte tuitgevels en dakvensters, met overhoekse topstukken, getrapt motief en breed uitkragend schoorsteenvolume.

Eclectische villa

Paardestraat 23-27 (Pittem)