Wederopbouwhoeve Hamburg Farm

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Achterin gelegen wederopbouwhoeve met losse bestanddelen en cichorei-ast. De Duitse commandopost achter de hoeve en het nabijgelegen Tyne Cot New Britisch Cemetery wijzen op de ligging in de frontlinie van de Eerste Wereldoorlog. De hoeve werd na de oorlog ten zuiden van de oorspronkelijke site heropgebouwd in regionalistische baksteenarchitectuur. De cichorei-ast werd echter gebouwd of herbouwd op de oude site.

Tynecotstraat 37 (Zonnebeke)

Is de omvattende vaststelling van

Duitse commandopost

Duitse betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog. De bunker maakte deel uit van de 'Flandern I Stellung' en zou gefungeerd hebben als commandopost.