Wederopbouwhoeve Beecham Farm

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

De boerenwoning met aansluitende stallen en de vrijstaande dwarsschuur met wagenhuis zijn in L-vorm rondom het deels gekasseide erf opgesteld. Bijkomend is er een sierlijk klein koetshuis. Na de oorlog werd de hoeve ten noorden van de oorspronkelijke site heropgebouwd. Kenmerkend voor de regionalistische baksteenarchitectuur zijn de sierlijke punt- en tuigevels met schouderstukken, aandaken en soms ook vlechtingen, en de korfboogdeuren. Getoogde ontlastingsbogen komen voor in combinatie met betonlateien. Bijkomend valt ook de volumetrie van de zadeldaken op.

Schipstraat 57 (Zonnebeke)