Wederopbouwhoeve Thames Farm

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Kleine wederopbouwhoeve met boerenwoning, stallen en dwarsschuurtje in langgestrekte opstelling. De hoevenaam Thames Farm is afgeleid van de naam op militaire stafkaarten uit de Eerste Wereldoorlog en verwijst ook naar de nabijgelegen Duitse bunker Thames farm van begin 1917. De hoeve werd na de oorlog heropgebouwd met een gewijzigde opstelling. In deze eenvoudige baksteenarchitectuur vormt de getrapte laaddeur een opvallend regionalistisch element. Aan de straat geven ijzeren hekken tussen betonnen pijlers toegang tot de hoeve. Het kleine erf is aan de noordzijde afgelijnd met een haag en gemarkeerd door een solitaire fruitboom.

Groenestraat 18 (Zonnebeke)