Oorlogslandschap Sanctuary Wood

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

In het huidige Hogebos, het vroegere Sanctuary Wood, zijn nog diverse kraters, (restanten van) betonnen militaire posten en spoorweginfrastructuur aanwezig, allen afkomstig uit de Eerste Wereldoorlog.

Beukenhorstweg (Ieper)

Is de omvattende vaststelling van

Betonnen militaire post 1 Sanctuary Wood

Meenseweg (Ieper)
Restant van een betonnen militaire constructie uit de Eerste Wereldoorlog, deels opgetrokken uit kleine betonblokken. De constructie ligt in het 'Sanctuary Wood', zoals het huidige Hogebos genoemd werd op Britse militaire stafkaarten.

Betonnen militaire post 2 Sanctuary Wood

Halfondergrondse betonnen militaire constructie uit de Eerste Wereldoorlog. De constructie ligt in 'Sanctuary Wood', zoals het huidige Hogebos genoemd werd op Britse militaire stafkaarten.

Betonnen militaire post 3 Sanctuary Wood

Betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog. De constructie ligt in een krater in 'Sanctuary Wood', zoals het huidige Hogebos genoemd werd op Britse militaire stafkaarten.

Betonnen militaire post 4 Sanctuary Wood

Restanten van een betonnen militaire constructie uit de Eerste Wereldoorlog. De constructie ligt in het 'Sanctuary Wood', zoals het huidige Hogebos genoemd werd op Britse militaire stafkaarten.