Unesco werelderfgoed kernzone

Cluster Palingbeek: Hedge Row Trench Cemetery

Unesco werelderfgoed kernzone van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van UNESCO Werelderfgoed vind je op onze website.

Beschrijving

De cluster Palingbeek is erkend als werelderfgoed. De erkenning maakt deel uit van het dossier 'Begraafplaatsen en herdenkingssites Eerste Wereldoorlog langs het Westelijk front' (UNESCO ID 1567).

Deze cluster omvat vier kernzones, Larch Wood Cemetery, Woods Cemtery, 1st D.C.L.I. Cemtery, The Bluff en Hedge Row Trench Cemetery. Samen met deze kernzones, werd ook een UNESCO-bufferzone afgebakend.

Het volledige dossier kan je raadplegen op de website van UNESCO.

Is de aanduiding van

Hedge Row Trench Cemetery

Verbrandemolenstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats waar doden uit de Eerste Wereldoorlogmet 'special memorials' worden herdacht, naar ontwerp van J.R. Truelove. Op de kleine vierkante, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek staat een deel van de 'special memorials' in een cirkel opgesteld, rondom het 'Cross of Sacrifice'. Groepjes opgaande bomen op de vier hoeken van de begraafplaats, bloemperken en struiken tooien het geheel.