Unesco werelderfgoed bufferzone

Cluster Palingbeek: buffer

Unesco werelderfgoed bufferzone van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van UNESCO Werelderfgoed vind je op onze website.

Beschrijving

De cluster Palingbeek is erkend als werelderfgoed. Deze cluster bestaat uit vier kernzones, Larch Wood Cemetery, Woods Cemtery, 1st D.C.L.I. Cemtery, The Bluff en Hedge Row Trench Cemetery, en een bufferzone.

Het volledige dossier kan je raadplegen op de website van UNESCO.

Is de omvattende aanduiding van

1st D.C.L.I. Cemetery, The Bluff

Verbrandemolenstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van J.R. Truelove. Het betreft een kleine, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen. Opgaande bomen tooien het geheel.

Hedge Row Trench Cemetery

Britse militaire begraafplaats waar doden uit de Eerste Wereldoorlogmet 'special memorials' worden herdacht, naar ontwerp van J.R. Truelove. Op de kleine vierkante, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek staat een deel van de 'special memorials' in een cirkel opgesteld, rondom het 'Cross of Sacrifice'. Groepjes opgaande bomen op de vier hoeken van de begraafplaats, bloemperken en struiken tooien het geheel.

Larch Wood (Railway Cutting) Cemetery

Komenseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door E. Lutyens en W.H. Cowlishaw. Het betreft een langwerpige, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek, een 'Stone of Remembrance' geflankeerd door bakstenen paviljoentjes en een 'Cross of Sacrifice'. De rijen met witte grafstenen zijn eerder onregelmatig aangelegd. De begraafplaats wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.

Woods Cemetery

Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van E. Lutyens en W.H. Cowlishaw. De ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek heeft een onregelmatige vorm, met een 'Cross of Sacrifice', een schuilgebouw en witte grafzerken, dit alles getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.