Overgangszone

Hubertmolen: overgangszone

Overgangszone van tot (voorlopige bescherming)

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Hubertmolen met overgangszone
voorlopige beschermingsbesluiten: 29-09-2023  ID: 15178

Het afbakenen van deze overgangszone draagt bij tot het vrijwaren van de industrieel-archeologische waarde doordat:

• de windtoevoer en -afvoer in functie van de werking van de molen als machine gegarandeerd wordt;
  • ze de visuele openheid bewaart: de zichtassen op de molen en het zicht vanaf de molen. Dit is van belang om functionele redenen, met name het goed kunnen inschatten van de weeromstandigheden;
  • ze de mogelijkheid tot aan- en afvoer van respectievelijk grondstoffen en producten ondersteunt wat essentieel is voor de werking als machine.

Is de omvattende bescherming van

Hubertmolen

Ringlaan (De Haan)
De Hubertmolen is een houten windmolen met gesloten voet, die typologisch afwijkt van de gewone standaardmolen en aanleunt bij de Hollandse wipmolens. Functioneel betreft de molen, die ook maar één zolder telt, een korenmolen. Samen met het molenaarshuis en de tot vakantiewoning verbouwde mechanische maalderij heeft de molen een beeldbepalend ligging aan de Ringlaan.

Is overgangszone van

Hubertmolen