Modernistische villa door Maurice Haesevoets

Vaststelling inventaris bouwkundig erfgoed Holsbeek
vaststellingsbesluiten: 23-04-2024  ID: 15360

Beschrijving

Modernistische villa Lambrechts - Delaure, ontworpen door Maurice Haesevoets (Spalbeek) in 1969. De vrijstaande woning, dat bestaat uit twee loodrecht op elkaar gestapelde langwerpige volumes onder plat dak, staat op een sterk afhellend perceel. Door de toepassing van smalle, stalen I-profielen om de eerste verdieping deels te dragen, lijkt het gebouw te zweven. De woning wordt verder gekenmerkt door de witgeschilderde baksteen, afwisseling van open en gesloten vlakken en de toepassing van stalen balken met I-profiel.

esthetische waarde

Meesberg 73 (Holsbeek)