Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Hoeve Hooghof: uitbreiding omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Ruimtelijke herinrichting van de Ring rond Brussel (R0) - deel Noord
definitieve opheffingsbesluiten: 08-03-2024  ID: 15457

De bescherming als dorpsgezicht uit 1980 werd op 4 juni 2024 gedeeltelijk opgeheven door het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Ruimtelijke herinrichting van de Ring rond Brussel (R0) - deel noord’. Deze fiche toont de situatie na de gedeeltelijke opheffing. De situatie voor de gedeeltelijke opheffing raadpleeg je hier.

Waarden

De omgeving van de hoeve Hooghof is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Abdijhoeve 't Hooghof

Jan Longinstraat 111 (Asse)
Voormalige abdijhoeve van Affligem waarvan de oorsprong opklimt tot het begin van de 12de eeuw. Heden gesloten hoevecomplex waarvan de diverse bestanddelen geschikt zijn rondom de vier zijden van een gekasseide, nagenoeg vierkante binnenplaats.