Café

Vaststelling inventaris bouwkundig erfgoed Tremelo
vaststellingsbesluiten: 10-09-2024  ID: 15377

Beschrijving

Horecazaak in pakketbootstijl, uniek in Tremelo, vroeger het oud Volkshuis, later café ’Bij Paula’ en op het moment van de inventarisatie een Oosters eethuis. Gebouw van twee bouwlagen uit het interbellum in een uitgesproken modernistische stijl met afgeronde hoeken in gele steen. Het parement is gemetseld in een gestrekt verband van persteen en wordt doorbroken door twee speklagen en vensteromrandingen van bruine persteen.

volkskundige waarde

Getuige van de tendens in het interbellum waarbij het uitgangsleven zich verplaatst van cafés die in huiskamers worden gehouden naar professioneel uitgebate horecazaken.

Toepassing van een uitgesproken modernistische stijl in een landelijke gemeente.

Café