Langgestrekte hoeve met oude kern

Vaststelling inventaris bouwkundig erfgoed Tremelo
vaststellingsbesluiten: 10-09-2024  ID: 15377

Beschrijving

Langgestrekte hoeve in traditionele stijl die al op de Ferrariskaart aangeduid staat, bestaande uit een geheel van anderhalve bouwlaag, typisch voor de streek. Het woongedeelte bevindt zich aan de zuidkant en heeft anderhalve bouwlaag en vier traveeën. Hiernaast bevinden zich de voormalige stal en schuur. Door een recente renovatie waarbij de hele gevel gepleisterd werd is het moeilijk te bepalen welke elementen er nog bewaard zijn.

architecturale waarde

Voorbeeld van een typische langgestrekte hoeve en de evolutie die deze doorheen de eeuwen heeft ondergaan.

Getuige van de typische agrarische ontginning die doorheen de eeuwen in de streek gebruikelijk was.

Langgestrekte hoeve