Dorpswoning met betonnen omheining

Vaststelling inventaris bouwkundig erfgoed Tremelo
vaststellingsbesluiten: 10-09-2024  ID: 15377

Beschrijving

Bakstenen dorpswoning in een traditionele stijl uit het interbellum met bewaarde decoratieve elementen en betonnen omheining. Het is een woning van twee bouwlagen en twee traveeën. De voorgevel is gedecoreerd met knipvoegen, getoogde venster- en deuropeningen met natuurstenen hoek- en sluitstenen.

esthetische waarde

Het architecturale ontwerp en decoratieschema in combinatie met het bewaarde hekwerk geeft het geheel een harmonieus uitzicht.

architecturale waarde

Goed bewaard voorbeeld van een klassieke woning uit het interbellum waarbij materiaalgebruik en decoratieschema volledig bewaard en leesbaar is.

Betekomsestraat 24 (Tremelo)

Beheerder fiche: Gemeente Tremelo