Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Vaststelling inventaris bouwkundig erfgoed Tremelo
vaststellingsbesluiten: 10-09-2024  ID: 15377

Beschrijving

Kapel O.L.V van Lourdes, ook bekend als het van Cleynenbreugelkapelletje. Het is een eenvoudige, niet betreedbare, kapel. Het is gebouwd in baksteen en heeft een pannen zadeldak. De gevels zijn recent bepleisterd en witgeschilderd. De voorzijde van het dak heeft houten windborden. Het dak is bekroond met een eenvoudig ijzeren kruis. Het is een typische wegkapel zoals er in de streek nog veel aanwezig zijn. De kapel is vermoedelijk rond de eeuwwisseling van 1900 te dateren. Aan de noordzijde van de kapel bevindt zich een muurschildering met een beeltenis van Pater Damiaan.

Typische wegkapel van rond 1900.

volkskundige waarde