Langgestrekte hoeve

Vaststelling inventaris bouwkundig erfgoed Tremelo
vaststellingsbesluiten: 10-09-2024  ID: 15377

Beschrijving

Langgestrekte hoeve in traditionele stijl uit het interbellum van een bouwlaag. De hoeve staat loodrecht op de straat en bestaat voor de helft uit het woongedeelte, met aansluitend de stal en schuur. De gevelopeningen hebben getoogde ontlastingsbogen en dorpels in baksteen. De muurankers zijn nog aanwezig.

historische waarde

Getuige van de evolutie in agrarische ontginning van de Zuiderkempen waarbij eind 19de eeuw er een bevolkingsgroei plaatsvindt en kleinere hoeves verspreid over het landschap de grond gaan bewerken.

Typisch en goed bewaard voorbeeld van een langgestrekte hoeve uit het interbellum.

Langgestrekte hoeve