Gespiegelde interbellumvilla

Vaststelling inventaris bouwkundig erfgoed Tremelo
vaststellingsbesluiten: 10-09-2024  ID: 15377

Beschrijving

Twee in spiegelbeeld gekoppelde woningen (samen met nummer 38) uit het interbellum die samen een villa vormen. De woningen maken gebruik van de typische elementen van de vernieuwde traditionele baksteenarchitectuur aan het einde van het interbellum met name de rollagen in baksteen als latei en als decoratief element. Onder de dakrand bevindt zich de eveneens typische ruwe cementering. De vensteropeningen zijn wisselend vierkant en halfrond. Al het originele schrijnwerk is bewaard. Stilistisch bevinden de villa’s zich op het snijvlak tussen traditioneel, art-deco en modernisme.

architecturale waarde

De gespiegelde woning met typische baksteendecoratie als getuige van de vernieuwingen in de architectuur in het interbellum.

Honsdonkstraat 40 (Tremelo)

Is gerelateerd aan