Vaststelling inventaris bouwkundig erfgoed Tremelo
vaststellingsbesluiten: 10-09-2024  ID: 15377

Beschrijving

Klassiek burgerhuis in traditionele stijl, gebouwd aan het einde van de 19de eeuw. Het is een groot bakstenen gebouw onder zadeldak van twee bouwlagen en drie traveeën breed met centraal de inkomdeur. Het geheel heeft een verhoogd gelijkvloers wat het een extra voornaam uitzicht geeft. De decoratieve elementen zijn de bewaarde bakgoot met klossen en tandfries, de oorspronkelijke inkomdeur, de speklagen, hoek- en sluitstenen in pleister, dorpels in natuursteen en de knipvoeg. De muurankers zijn verdwenen. De onderste twee meter zijn recent geschilderd.

architecturale waarde

Voor Tremelo zeldzaam voorbeeld van een voornaam burgerhuis in traditionele stijl van het einde van de 19de eeuw.

Hooiveldweg 1 (Tremelo)

Beheerder fiche: Gemeente Tremelo